Joyzine.se


Recension - Skiva

The Things
Some Kind of Kick, 2009
Skivbolag: Psycho Sound Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-03
Hemsida: myspace.com/thethings

Rock’n’rollen lever i allra högsta grad för killarna i The Things och detsamma gäller fascinationen för hur det lät en gång i tiden för länge sedan när den digitala inspelningstekniken fortfarande låg i framtiden och skinnjacka var det coolaste man kunde äga. Det är de enda konstanterna när gruppen nu efter flera år av turnerande slutligen albumdebuterar.

Att det handlar om rock så mycket kan man sluta sig till när The Things går loss. Rock som låter som om den spelades in för många år sedan. Men inom det epitetet ryms en hel del och det är gruppen inte sen att utnyttja. Bitvis är det rakt, rent och tanklöst garageröj det rör sig om, vilket är klart hörvärt.

Andra stunder ägnar sig gruppen åt fruktansvärt tarvlig rockabilly som får raggarna vid gatuköket i byhålan att framstå som modemedvetna Stureplanbrats. Vad de fått de influenserna ifrån kan jag inte begripa och famlar smått panikslaget efter skipknappen.

Lyckligtvis räddar herrarna situationen med hjälp av smått psykedeliska partier som för tankarna till The Doors och dess gelikar. Det är The Things allra finaste stunder och i de låtarna är ”Some Kind of Kick” ett utsökt album. Men just rastlösheten och oförmågan att fastna för något som håller genuin klass rakt igenom gör att albumet framstår som lite splittrat. Ena stunden himmel, andra helvete i en oldschool-kostym som är lika frän som den fuckar upp låtarna. Splittrat som sagt.

Däremot är det förstås omöjligt att inte sätta pluspoäng på en platta som spelats in på så oerhört rockiga platser som Berlin och Kilkenny.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner