Joyzine.se


Recension - Skiva

The Defaced
Anomaly, 2008
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-09
Hemsida: www.thedefaced.com

Jag vill minnas att jag hade min första kontakt med The Defaced omkring 2001. Ett tag efter att jag helt snöat in på Soilworks lysande ”A Predator’s Portrait” och denna orkesters medlemmar tog lite ledigt för att ägna sig åt sidoprojekt som jag då villigt omfamnade. Sångaren Björn ”Speed” Strid hade (och har fortfarande?) sitt Terror 2000 och trumslagaren Henry Ranta ståtade med The Defaced. Jag diggade så klart båda.

Henry Ranta är sedan flera år borta från trumpallen, men musiken The Defaced lirar är precis densamma som när det begav sig förr om åren. ”Anomaly” är smygmelodiös thrashmetal uppbyggd kring lånade riff som hörts både en och tre gånger tidigare, men som ändå låter ganska bra. Det här är knappast gänget som skiljer sig från mängden.

Hur det ligger till med bandets status, om det fortfarande är att betrakta som ett sidoprojekt eller inte, har jag faktiskt ingen aning om. Men ”Anomaly” bär en projektkänsla över sig. Jag ska inte skriva att orkestern inte satsar helhjärtat, för det gör de säkerligen, men plattan ger ett lite för ofärdigt intryck. Som om snubbarna gått in och bara manglat utan att egentligen tänka efter.

Det som skiljer sig en aning från tidigare Defaced-plattor är att gruppen här inte tvekar att dra ner på tempot. På gott och på ont. I vissa bitar blir det riktigt fränt, i andra bara såsigt. Precis som hela bandet kan beskrivas. Ganska kul, men ändå en parentes när musikåret ska sammanfattas fram i december.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner