Joyzine.se


Recension - Skiva

Abscess
Horrorhammer, 2007
Skivbolag: Peaceville
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-17
Hemsida: www.abscessfreaks.com

Det vore väl synd att kalla den dödsmetall legendaren Chris Reifert smiskar fram med sitt Abscess för bra, men småkul är den allt. ”Horrorhammer” låter som hämtad från en fuktskadad källare någon gång i början av 90-talet. Det är snuskig döds med punkig kant som låter både minimalistisk och smådålig. Precis som Reiferts prylar brukar göra.

Snubben som var med i renommerade dödsgänget Death och sedermera också i hyllade Autopsy borgar för en viss typ av musik. En viss typ av klass. Ingen säger förmodligen emot mig när jag påskiner att låtmaterialet eller spelskickligheten knappast är det som är Abscess adelsmärke. Det handlar snarare om den känsla bandet frammanar.

”Horrorhammer” ska inte låta som om den förevigats med en fläskig studiobudget eller av skickliga snobbar till musiker och det gör den inte heller. Snarare viskar den om fyllbultar som badat i sitt eget träck och spelat in plattan på sunkigast möjliga utrustning i vidrigast möjliga lokal. Ljudkvaliteten är medvetet fladdrig och framförandet sluskigt. Allting handlar om atmosfär och det skapar Abscess framgångsrikt.

Tänker man efter är det inte alls särskilt konstigt att detta, gruppens sjunde fullängdsalbum, släpps på Peacevilles underbolag Tyrant Syndicate Productions, som navigeras av medlemmar från Darkthrone. Ett gäng som inte heller gjort sig känt för någon förnämligare ljudbild eller några Svensson-ideal. Jag kan inte påstå att punkdöds, som det rör sig om i Abscess fall, är världens mest fantastiska musikstil. Men ”Horrorhammer” är en kul verklighetsflykt för oss som gillar riktigt smutsig musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mental, 2008-02-13 15:44:16 (212.209.37.193)

Denna plattan är skoj, men egentligen inget i jämförelse mot deras tidigare alster. Dessutom är Autopsy bättre 20ggr om. Men gillar fan deras döds punk, dock finns det bättre plattor med Abscess! Dödsmetall ska vara äckligt!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner