Joyzine.se


Recension - Demo

DeDam
Goodmorning Headache
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-03-23
Hemsida: myspace.com/dedamrnr

Rock n roll. Det är det intrycket jag får när jag ser på skivomslaget. Det är mysigt tecknat med lite fågelvingar, hjärtan och blommor. Två gitarrer, en bas, ett trumset och en snubbe som gästar på orgel – Pierre Swärd, som benämns som orgel-guru, samt bilden av de långhåriga och smått skäggiga killarna, förstärker rockintrycket.

Så mycket guru vet jag dock inte om orgel-Pierre är. För att åtminstone nå upp till guruepiteten får han nog gå loss en aning mer på sin Hammond B3.

Hursomhelst, visst är det rock. Men de psykedeliska influenserna lyser mestadels med sin frånvaro. I den date mellan Roky Erickson och Kiss, som de själva säger sig låta som, är det framförallt Kiss som är den dominanta parten. Kanske bottnar det i en rädsla för att låta alltför mycket som ett gäng daterade gubbar som snöat in på Deep Purple, men det är bara spekulation från min sida.

Men ”Goodmorning Headache” låter inte daterad. Det låter faktiskt fräscht och trevligt. Visst, de skulle tjäna på att finputsa en del grejer något mer, men är man som mig och gillar när det är lite rowdy, så gör det ingenting. Det är som sagt rock n roll. En rock som simmar i samma vatten som Hellacopters, snarare än Kiss.

Olle Hedenström har gött smäck i sin Les Paul, och tidvis drar det åt sydstatsrock-hållet, med Lynyrd Skynyrd i förstäven,(och inte Allman Brothers Band, som jag hade velat) även om DeDam är något hårdare.

Det är fyra helt okay låtar, men det är inget som riktigt fäster på. Inget som får sockarna att flyga av. Men detta är trots allt bara ett smakprov, och det ryktas om att två(!) fullängdsplattor är på väg. Lite mer krut i kanonerna och med skarpare låtar kan Borlängebandet bli riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jerk-er, 2008-04-22 18:12:12 (217.31.176.15)

Jävligt bra band det här.. passa på att se dom live om ni får chansen!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner