Joyzine.se


Recension - Skiva

Hello Kinski
Movers and shakers, 2008
Skivbolag: I Can Hear Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-24
Hemsida: www.hellokinski.com

Det är en stor spännvidd mellan inledande dragspelseposet Keep the lid on och avslutande, något mer synthaktiga, Who’s that boy. På ett sätt är Hello Kinskis mångfacetterade uttryck en styrka, på ett annat en irriterande svaghet.

För lika mycket som ”Movers and shakers” är ett album som går att upptäcka flera gånger om är det smått störande att upphovsmakarna vill vara med och smaka på precis allt det goda popmusik har att erbjuda. Skivans inledande låtar lutar mot sval sommarpop och rycker mig med sig. Men ju längre skivan tillåts spela ju mer transformeras Hello Kinski till ett gäng allvarliga snubbar som skriver högtravande låtar. Fortfarande ganska medryckande, men ändå betydligt mer uppblåsta än dem i inledningen.

Att det är en grupp musiker med integritet råder det dock aldrig några tvivel kring. ”Movers and shakers” är rakt igenom gediget hantverk, även om det pekar i lite olika riktningar. Hello Kinski gör det klart och tydligt att de menar och brinner för vad de gör. Sådant lyser alltid igenom i bra musik.

Gruppen lever på sina medryckande refränger. Även om jag uppskattar den lite luftigare popmusiken från inledningen mest måste jag erkänna att även de tyngre styckena har flera poänger. Hello Kinski har också modet att prova lite annorlunda grepp, jag tänker då främst på det Detektivbyrån-minnande dragspelet i inledningsspåret. Men jag önskar ändå att de till ”Movers and shakers” hållit fast lite mer vid att vara ett band som står för sommarpop.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner