Joyzine.se


Recension - Skiva

Miseria
Tale neverending (ep), 2007
Skivbolag: Egen produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-13
Hemsida: www.miseria.org

Nej, bandnamnet ljuger inte. Det här är precis den lättillgängliga goth ni förväntar er att finnarna ska leverera. Med det skrivet är egentligen det mesta sagt om Miseria.

Det största utropstecknet här är att gruppen släpper materialet på egen hand. ”Tale neverending” innehåller låtar och potential nog för att ro hem ett någorlunda lukrativt skivkontrakt. Det finns betydligt sämre band som tjänar storkovan på att släppa miserabla skivor om vi säger så.

För den oinvigde: Miseria bygger sin goth på ett typiskt skandinaviskt vis. Tuggande gitarrer backas upp av storslagna keyboardarrangemang och en vokalissa – i det här fallet Värpi Äkkinen – tar hand om merparten av sången. Då och då backas hon upp av djupröstade Joni Kantoniemi som dessutom ger sig på att growla i ett spår (Circle of misfortune).

Kort och gott, ”Tale neverending” är storslagen och lättlyssnad goth som bär på klart snygga melodier och rinner av en van lyssnare som vatten på en gås. Visst nynnar jag förnöjt medan Miseria spelar, men sen minns jag ingenting och går vidare till nästa platta i min skivsamling. Förvisso ingen ovanlig egenskap i genren, men det kanske trots allt är profillösheten som gör att dessa finnar fortfarande går osignade.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner