Joyzine.se


Recension - Skiva

Atargatis
Nova, 2007
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-17
Hemsida: www.atargatis.de

Det är torsdagseftermiddag när jag skriver det här och jag har precis lagt timmar av administrativt slit till handlingarna (tro inte att Joyzine är en site som görs i en handvändning). Men faktum är att jobbet gick lite lättare med ”Nova” ljudande genom rummet. Inte för att Atargatis utmärker sig mer än något annat gothband med kvittrande germankvinna längst fram, men det ligger något lugnande över hela skivan.

Gruppen håller igen lite på metalsidan (faktum är att det här aldrig blir särskilt macho över huvud taget) och fokuserar istället på starka melodier. Det ska applåderas, alldeles för många gothgäng försöker vara allt för hårda utan att det egentligen leder någonstans. Att melodier och refränger får stå i centrum innebär dock att mycket känns igen. Flera oblyga lån flackar förbi under skivans speltid och Atargatis hade tjänat på att dubbelkolla musikhistorien innan de satte sina skapelser på tejp.

Och så har vi vokalissan Stephanie Luzie (även i något mörkare Darkwell). Egentligen har hon en ganska bra röst, men hon vill för mycket. Hon anstränger sig för att nå någon form av känslouttryck som hon inte behärskar vilket leder till att hon bitvis låter allt för konstlad, lite för nasal för att det ska vara riktigt bra.

Men ändå, trots ganska tydliga skavanker är ”Nova” en bra skiva att jobba till och då kan jag inte tycka illa om den. Lite oförarglig goth fungerar nästan alltid och låter man bli att detaljstudera Luzie fungerar hon också fint. Således tänker jag låta känslorna styra över förnuftet den här gången och dela ut en trea.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner