Joyzine.se


Recension - Skiva

Twilight Ophera
Descension, 2006
Skivbolag: Low Frequency Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-03
Hemsida: www.twilight-ophera.com

Det tycks inte finnas några konstanter i finska Twilight Opheras musikaliska värld. Black metal tillåts inte enbart vara black metal, thrash tillåts inte enbart vara thrash och bandet släpar in bitar som rent av påminner om opera och musikal i sin musik.

Ena stunden riffas det i samma skola som The Haunted, sedan tar Dimmu Borgir över med pompös atmosfär-black metal och låter sedan Twilight Ophera släppa ner sin lyssnare i mörka klosterkatakomber där munkar hummande håller hov. Det är tvära kast, men samtidigt tight hophållet, utan att något inslag tillåts ramla utanför den uppmålade ramen.

Långa stunder är bergochdalbanan genom mörka, musikaliska domäner riktigt medryckande. Finnarna har alla medel för att vara ett framgångsrikt metalband. Men jag kan tycka att de borde ha satsat lite hårdare på att gå i den tyngre riktningen. Några av de mest orkestrala arrangemangen har en tendens att tråka ut snarare än förhöja intrycket. Mer rått black metal-pisk hade varit att önska.

Som helhet och koncept håller dock Twilight Ophera ihop det hela väldigt väl. ”Descension” blir till en dynamisk saga där berättarstilen är metal. Kul en stund, men inte riktigt hela vägen till upplösningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner