Joyzine
Joyzine.se







Chefredaktör


mikael@joyzine.se
Mikael startade Joyzine som ett litet fanzine vid namn JOY någon gång under andra halvan av 1999 och sedan dess har det bara rullat på. Vid sidan av jobbet som chefredaktör för Joyzine.se ägnar han sig numera åt journalistik på frilandsbasis och finns bland annat regelbundet att läsa i så vitt skiljda blaskor som Slavestate Magazine, FourFourTwo och GolfPunk, i den populära division ett/allsvenska bloggen på Hockeysverige.se och Norrköpings lokalskröna Folkbladet. Musikintresset och smaken är ungefär lika bred som Joyzines musikaliska spektra, även om Loa Falkman för alltid sitter på idolernas altare.


Skribenter


christian@joyzine.se
Christian är den drömmande estradören som allt för ofta vaknar upp med en pulserande baksmälla, ringande öron och en fadd eftersmak i munnen – om inte av alkohol så av olika romantiserade projekt som gått i kras. Att påbörja saker är absolut inte samma sak som att löpa hela linan ut (detta på grund av att det alltid uppkommer något mer intressant längs med vägen) är något av hans motto. I navet av detta livshjul finns ändå musiken i alla dess former. Är det inte med gitarren i hand så är det via pennan, förutom för Joyzines räkning skrivs det även lite grand för nätsiten itsatrap.com.





johan@joyzine.se
Johan är på tok för lat för att lära sig spela gitarr eller sjunga ordentligt, men lurar sig varje dag att han ska kunna få en karriär som musiker. Därför kämpar han i replokalen vecka in och vecka ut, främst med banden Terrortory och Starship Monolit, men även med mindre projekt som eventuellt aldrig får se dagens ljus. Tidigare har han i eget namn skrivit och framfört låtar på svenska, men på grund av bristande inspiration ligger detta just nu på is. 
Johan arbetar som redovisningsekonom, huvudsakligen för företag inom den kulturella sektorn och det kreativa näringslivet. Han älskar skivor men hatar för det inte mp3or och köper nästan uteslutande album på vinyl. Han skriver även sporadiskt för lokaltidningen Västerbottens Folkblad. Mellan T-konton, studioinspelningar, konserter och alldeles för mycket tv-spel försöker han hinna med att skriva en och annan recension för Joyzine.





carl@joyzine.se
Carl pluggar journalistik med etnologisk inriktning på Södertörns högskola i Stockholm. På fritiden ägnar han stor tid åt det kompisarna kallar för hans smått autistiska samlarintresse. Hans samling av livekonserter började med husgudarna Grateful Dead, för att nu hysa tusentals konserter - där allt från Ali Farka Touré till Sun Ra ryms. Carl vet vad bra musik är när han hör det, om det är jazz eller techno spelar mindre roll. Det som spelas mest, förutom Dead är mycket annan jam/psy/prog rock, country/bluegrass, Neil Young, Van Morrison och en hel del jazz. Lyssnar han inte på musik, plinkas det på gitarrerna i hemmets lugna vrå.





alexander@joyzine.se
Alexander, som helst vill kallas Alex, läser journalistisk vid Göteborgs Universitet. Skrivandet har alltid funnits i tankar och fingrar och efter att låtskrivarambitionerna frusits ner på obestämd framtid återstod en framtid som journalist. Musikaliskt vill han kalla sig för i stort sett allätare, men samvetet och den ständiga anglofilen i honom menar att det är lögn. Framför annat är det popmusik som återfinns i skivhyllorna och för närvarande kan en fäbless för The Who, Patrick Wolf och svenska skivbolaget Sincerely Yours urskiljas. I övrigt försöker han så gott det går att reinkarnera flera av husgudarnas dekadenta leverne.





eva@joyzine.se
Eva är en lite för snäll lanttös från Östgötaslätten som ändå finner det som sin uppgift att sätta sig på tvären. Därför studerar hon också tvärvetenskapligt. Hon är djupt fascinerad av det folkliga men vill själv stå utanför - det går sådär. Musik tycker hon ska avnjutas under högtidliga former där texter blir lika viktiga som musikalisk nerv och känsla alltid går före yta. Då faller musik från alternativ rock till indiepop bäst i smaken men intresset är brett. Allt detta rimmar naturligtvis som det ska med hennes löjligt stora engagemang för Melodifestivalen.





torbacke@joyzine.se
Nina härstammar från Mjölby, och det är inget man skyltar med egentligen, men hon har nu efter 8 års velande äntligen tagit sig därifrån till vackra Norrköping för att bli sambo. Annars är hon en tjej som brinner för musik, diskussioner, politiska frågor, rätt mycket feminism, och andra kulturformer såsom teater. Musiksmaken stavas folk, rock, pop, jazz och altcountry. Hon lyssnar på allt som är bra, allt som har nerv, allt som har känsla, oavsett genre. Återkommande favoritartister är alltid Anna Ternheim, Ani Difranco, Patti Smith, Frank Zappa, Tom Waits och såklart världens bästa band: Jefferson Airplane.





ivarsson@joyzine.se
Andreas är basisten som har gått från att ha stora drömmar om musikkarriär till att mest spela Neil Young med gamla gubbar. På Joyzine har han mest gjort nytta genom att ligga bakom det tekniska på hemsidan och webbutveckling är även det han gör till vardags. Utöver det recenserar han mest festivalspelningar.





fredrik@joyzine.se
Fredrik, född utanför Östersund, uppväxt i Kungsör men nu hemmavarande i Örebro, tar alldeles för lång tid på sig här i livet. I skrivande stund har han flera års universitetsstudier på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet bakom sig men har ännu inte tagit tag i de för examen avgörande uppsatserna. Bidar för närvarande sin tid som teknisk support för Tele2, närhelst han inte försöker skriva in sig i historieböckerna med sin musik. Har en handfull band/projekt i sitt CV, innefattande progressiv rock i form av Jorm, hårdrock i form av Yriam Dwark, indierock i form av Faculty samt även trumslagare i Cucumber Garden. Till favoritbanden hör allt från självskrivna namn som Beatles, Who, Kinks och Led Zeppelin till storslagna akter som Yes, Genesis, King Crimson och Jethro Tull till nyare popsnören som Flaming Lips, Blur, Mew och Death Cab For Cutie, plus en jämrans massa band ingen hört talas om som han gärna namedroppar för att vara cool. Har bland annat skrivit för studenttidningen Lösnummer, drömmer om att bli journalist och skriver mycket, gärna och onödigt invecklat.





ricky@joyzine.se






jesper@joyzine.se




Erik Hammarström hammarstrom@joyzine.se


Föredetta skribenter

Emilie Aune
Johannes Ådén
Mattias Hjelm
Nicholas Notrica
Sheena Lindberg
Maria Wikström
Nils Jonsson
Anton Wedding
Moraea Myrgren
Patrik Nilsson
Linda Nihlén
Anders Nilsson
Rickard Gustavsson
Marcus Ulvsand
Erik Högkvist
Anna Enkvist
Sebastian Norling Rauhala
Rosanna Rundlöf
Daniel Arosenius

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner