Joyzine.se


Recension - Skiva

Machinery
The Passing, 2008
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-30
Hemsida: www.machinery.se

Jag tog emot beskedet om att Machinery kontrakterats av Regain med stor förvåning och en aning skepsis. I min bok gick Regains kvalitativa linje och den heavy metalbestyckade skräpthrash som Machinery visade upp på fjolårets Last Entertainment-släppta debut inte alls ihop. Men man ska inte dras med förutfattade meningar, allt måste få en chans och i den här fallet visar det sig att det är jag som har tokfel.

För snubbarna på Regain vet naturligtvis vad de håller på med. De skulle aldrig ha kontrakterat den här gruppen om ingenting hade hänt. Machinery har spottat upp sig betänkligt sedan förra sommaren och levererar med ”The Passing” en riktigt imponerande platta.

Konceptet är fortfarande detsamma. Machinery börjar med den thrash de älskar och bygger sedan på med heavy metalpartier som den här gången hjälper betydligt mer än de stjälper. Fjolårets svaga punkt, sångaren Michel Isberg, har lärt sig hantera mer än bara sitt skrikregister och låter den här gången riktigt bra. Både när gruppen krämar i som mest och när de ger sig in i mer atmosfäriska stycken.

Men den största förändringen till ”The Passing” – och förmodligen också det som slutligen fick Regain att falla fullständigt – är att Machinery tagit sitt sound ett steg längre. Det handlar inte längre bara om thrash och heavy metal, utan gruppen huserar också en arsenal av stämningsfulla, ibland hotfulla, ibland vackra, mellanpartier som tar musiken till en ny division. Plötsligt är det rätt igenom väldigt intressant att lyssna på en Machinery-platta.

Överraskningar av det positiva slaget är alltid välkomna. Jag hade så gott som räknat ut Machinery redan på förhand, men ”The Passing” visar ännu en gång att man nästan alltid kan lita på Regain.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Machinery (2007-01-01)
Elegant Machinery (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner