Joyzine.se


Recension - Live

Hoffmaestro & Chraa
Arvikafestivalen
2009-07-02
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2009-07-05
Hemsida: www.hoffmaestro.se

När jag förra årer besökte Emmabodafestivalen gjorde jag det i sällskap med mina mer dansanta vänner vilka äger en 69 kilogram tung hemmabyggd stereo. Denna monstermaskin spelades till deras förtjusning och grannarnas fasa i princip dygnet runt. Dock tystnade den under en spelning och det var när Hoffmaestro & Chraa gästade stora scenen, precis då festen var i sin absoluta höjdpunkt. Och det är där Hoffmaestro & Chraa gör sig bäst, när dimman är som djupast en solig sommardag.

När jag nu under mer beskedliga former ser dem idag tröttnar jag ganska fort på deras ständiga interaktion med publiken. Att få publiken att skrika chraa kan ju vara roligt en gång, men fyrtionde gången börjar man ledsna på det, ackompanjerat av samma baktaktsrytm i samma fart, hela spelningen, om och om igen. Allt flyter ihop till en lång enformig massa av bas-humpabumpa och allsånger och när de till sist kliver av scenen för att invänta publikens "en gång till" känns det mest som en lättnad.

Extranumret är dock deras absoluta höjdpunkt då de traditionsenligt får hela publiken att springa från sida till sida under refrängen i The Storm. Vi stela och gamla får backa undan rejält för att inte bli överkörda av den stora människomassan. Men, återigen lyckades de förstöra även detta musikstycke då de får för sig att presentera hela sitt 400-mannaband med en kortare roman som beskrivning om respektive person. Varför kör de inte bara på och avslutar spelningen på det galanta sätt de var på väg att göra?

Det är halvdan spelning, kanske den segaste på hela festivalen, vilket är tråkigt då det finns så mycket potential i detta band som borde göra sig så bra på en festivalscen. Men jag verkar vara ensam i publiken att tycka så här, kanske för att jag var ensam om att ha mer blod än alkohol i blodomloppet?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Peace & Love 2010
Hoffmaestro & Chraa (2008-01-01)
Hoffmaestro & Chraa (2010-07-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Sarah Hajduk, 2009-09-14 15:43:23 (95.209.10.249)

Värdelös recension! Du kan ju inte vara subjektiv i en recension. Jämföra med de andra gångerna du sett de också.. nej jag vet inte. Inte min typ av musik normalt men jag tyckte de var riktigt grymma. Den var kanske halvseg med tanke på att det var andra spelningen. Är bara trött på alla dåliga recensioner...

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner