Joyzine.se


Recension - Skiva

Bob The Screamer
Twinety-twine, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-13
Hemsida: www.bobthescreamer.com

Detaljrikedomen är intressant när Stefan Bygde alias Bob The Screamer släpper lös sin drömskt uppfordrande arsenal. Instrumenteringen är egentligen inte särskilt märkvärdig, men kompositionerna är genomtänkta och välarrangerade.

Vi snackar progressiv rock som gränsar till det rent symfoniska och där Bob The Screamer med gitarr och piano som huvudinstrument bygger upp melodier som liksom porlar fram. Det är snyggt, det är medryckande och det görs med en lekfullhet som snabbt viftar bort alla de spår av ostighet som lätt omgärdar den här typen av genrer.

Jag som av hävd ofta framhåller att långa låtar är självbedrägliga sjunker glatt in i de här kompositionerna och glömmer direkt tid och rum. Det är ett tecken så gott som något på att ”Twinety-twine” är en behaglig skiva med stor kvalitet. Jag blir harmonisk av att lyssna och lutar mig gärna tillbaka i de här kompositionerna.

Mot slutet börjar herrn dock sjunga. Jag förstår inte alls poängen med det. Den stolpiga sången ställer sig effektfullt ivägen för den sirliga musiken och fungerar alltså knappast som något annat än stämningssänkare. Tur då att Bob The Screamer sparar detta otyg till en marginaliserad position i slutet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner