Joyzine.se


Recension - Skiva

Again For The Win
We've Been Here Forever, 2012
Skivbolag: Deep Elm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-20
Hemsida: againforthewin.com

Som musikentusiast förtjusas jag av de många ingångar som finns i den musik som skapas av Again For The Win från Austin, Texas. Men samtidigt anar jag att det är just det som gör att de riskerar att bli lite för svåra för en bred massa och kanske falla lite mellan stolarna.

I grund och botten är den här orkestern emellertid ganska lättillgänglig. Det är enkla melodier och melodiösa refränger som kan tala till alla som gillar sin musik nynnvänlig. Men samtidigt är jänkarna alldeles för komplexa för att kunna få någon större radiorotation. Det är inga hitlåtar vi snackar om.

För samtidigt som många av komponenterna i musiken på ”We've Been Here Forever” är lättillgänglig drar gruppen ut på sina kompositioner. Man maler gärna något varv extra, bygger ett eller annat crescendo och nosar mer än gärna på en postrock-form som är tilltalande, men inte helt enkel.

Vissa vill uppenbarligen kalla gruppen för emo och visst, det finns både en och två ganska emotionella partier, men så mycket kajal och spelad ledsamhet än så blir det inte. Då handlar det lika mycket om skägg och spröda arrangemang om man ska dra det hela till ytterligheter.

Själv skulle jag nog snarast påstå att det är så här All Get Out skulle ha låtit om de spelade postrock. Problematiskt för en stor publik, men intressant för alla som vill ha lite tuggmotstånd utan att tappa bort de enkla melodierna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner