Joyzine.se


Recension - Skiva

Maja Heurling
Tänk om kärlek inte övervinner allt, 2012
Skivbolag: Heurling Kulturproduktion
Av: Eva Linde
Publicerad: 2012-06-04
Hemsida: www.majaheurling.se

Hon säger sig inspireras av popmelodier som de av Kent och av texter som de av Björn Afzelius. Och även om dessa influenser hörs så känns det som hon inte nämner den självklara förebilden Lars Winnerbäck av en anledning. Det är för likt utan att ha samma nerv. Hon lånar till och med rimmet "känns" och "isar till och bränns" som personligen direkt för tankarna till Winnerbäcks Gråa dagar.

Hennes många influenser och det stora antalet svenska artister att jämföras med är det som ligger henne i fatet. Jag får ingen känsla för vem Maja Heurling egentligen är.

Samtidigt är "Tänk om kärlek inte övervinner allt" inte alls en dålig skiva. Jag kommer på mig själv att sitta djupt insjunken i hennes texthäfte, mycket angelägen om att inte missa ett enda ord. Texterna är raka och historierna direkta. Där finns hela tiden en baktanke och tydliga referenser till människor i hennes närhet. Det inspirerar och lockar.

Störst intryck gör spåren Om du tänker att jag varit med nån annan och Väntar vår. Här leds man in med enkla gitarrbaserade melodier i starka känslor och mörknande vemod och börjar genast fantisera om händelserna och personerna bakom. Man ser flera bottnar som det är lätt att såväl falla igenom som att känna igen sig i.

Ändå saknar jag vidare perspektiv och riktning. Intrycken bleknar snabbt och berättelserna om just henne är för få. Hon tycks gömma sig i andras historia och begränsa sig till teman man hört så många gånger förut. Ja, tänk om kärlek inte övervinner allt, tänker jag, utan att vi också behöver stå upp mer för oss själva. Det behöver iallafall Maja Heurling som annars visar på finaste popvisetalang, men bara inte lyckas sätta tillräckligt djupa spår för att mäta sig med andra - ännu.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner