Joyzine.se


Recension - Demo

Stranger Things
Where You Go EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-03
Hemsida: www.strangerthings.net

Har man en duktig sångerska och någorlunda snygg produktion brukar det gå att imponera ganska omgående med stämningsfull, sirlig popmusik. Så är även fallet för duon Stranger Things.

Hela ”Where You Go EP” låter väldigt snyggt för att ha spelats in i Gabriel Wingårds lägenhet i Bromma. Här finns inga taffliga lo-fi-spår eller oklädsamt brus. Istället är produktionen potent, men ändå luftig på ett sätt som gör stämningarna i de fem låtarna rättvisa.

Tillsammans med sångerskan Anna Falk har musikanten skapat smäktande popmusik med tentakler i så väl folk som americana. Det är sävligt och drömskt samtidigt som det är vackert och faktiskt lite uppfordrande med mullrande trumtakter på vissa håll. Men det är stämningen som är det viktiga här och den kommer Stranger Things åt på ett effektivt sätt.

Men det är lättare att imponera initialt än att spela in något som verkligen står emot tiden. Med antalet lyssningar framstår bitar av materialet som lite ihåligt. Stämningsfullt ja visst, men kanske inte helt och hållet minnesvärt. Jag hade önskat några melodier som gripit lite hårdare tag i mig.

Det gäller dock inte det inledande titelspåret som är en alldeles fantastisk liten komposition.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner