Joyzine.se


Recension - Demo

Tifuos
Heartbreak and other things
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-14
Hemsida: tifuos.wordpress.com

När Tifuos beskriver sig själva som ”ett ungt band med mycket hjärta” träffar de precis mitt i prick. Det är precis just det som hörs på ambitiösa ”Heartbreak and other things”.

Som hos så många andra unga, naiva herrskap finns en tveksamhet och lite så där amatörmässig vibb hos det här Jönköpings-gardet. Genomgående, sett till låtmaterial, spel- och sånginsats samt produktion finns det väldigt mycket mer att hämta. Det låter lite så där halvdåligt. Ljudet är billigt, musikerna inte heltighta och framförandet så där trevande som det blir när man koncentrerar sig på att spela rätt snarare än släpper loss. Aningen styltigt kan man kanske beskriva det.

Däremot hörs också väldigt mycket hjärta och det är det som gör den här skivan klart hörvärd trots alla sina skavanker. När Tifuos hämtar inspiration hos mångfacetterade ikoner som Neil Young och Bob Dylan och levererar folkig rockmusik med lite så där ödslig känsla gör de det för att de brinner för musiken. För att de tycker att det är förbannat kul att spela. Det hörs tydligt och att hjärtat finns med från start till mål och det gör också att de svajigare insatserna framstår som charmiga snarare än irriterande.

Dessutom ska sägas att det här gänget inte är helt oävet när det kommer till låtskrivande. Visst, lite naivt är det förstås på sina håll, men här finns flera riktigt smarriga passager som med lite mer pondus i sången hade kunnat lyfta ordentligt. Väljer man att se ”Heartbreak and other things” som en byggsten, ett steg på vägen i en utvecklingskedja som ska leda någonstans om några år är det samlade intrycket av skivan trots allt klart positivt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner