Joyzine.se


Recension - Skiva

Meadows End
Ode To Quietus, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-17
Hemsida: www.meadowsend.se

Jag får inte så lite 90-talsvibbar när jag lyssnar på den här plattan. Till stora delar är det något positivt. Ni är förstås också ett gäng där ute som minns tiden när Göteborgssoundet var det nya svarta och när de symfoniska black metal-banden som gjorde allt som stod i dess makt för att putsa soundet så lättillgängligt som möjligt stod som spön i backen.

Örnsköldsviks Meadows End landar någonstans mittemellan de där lägren. De erkänner utan omsvep att just den karakteristiska form av metal som växte fram på västkusten under 90-talet varit till stor inspiration även på norrländsk östkust och det hörs förstås. Sättet att tvinna gitarrer och lira tydliga riff går igen på ”Ode To Quietus”.

Men samtidigt innebär det flitiga keyboard-användandet och några elakare passager att de också drar åt det där putsade black metal-soundet som florerade vid samma tidpunkt (ett namn som dyker upp i mitt medvetande är Abyssos utan att jag riktigt kan påminna mig om hur de egentligen lät). Det där soundet vars utövare nog sneglade en och annan gång på göteborgarna, men sedan adderade lite mer ondska till sin brygd. Ondska som sedan fullständigt raderades ut av ystra keyboard modell plastiga.

Det lät dock bra och det gör det även i händerna på Meadows End. Jag gillar stuket trots att jag efter år och åter år av lyssnande på den där typen av musik borde vara blasé. Jag antar att det ska tas som en komplimang. Det som till syvende och sist gör att det här egenutgivna verket inte hystar in ett högre betyg är att de saknar riktiga killer-låtar. Det handlar mer om en värmande nostalgitripp än en samling melodier som ger genren ny livskraft.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner