Joyzine.se


Recension - Skiva

Superbia
Overcoming The Pain, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-03
Hemsida: myspace.com/superbiaband

Jag måste erkänna att jag blir lite besviken. En hastig blick på det groteskt fula omslaget får mig att missuppfatta bandnamnet. Freudianskt eller inte, jag läser Superbitch fast det i själva verket står Superbia och väntar mig därav något farsartat. Något som man kan skratta åt (inte med) en kyligt grå lördag som den när det här skrivs.

Men så är det inte och mitt behov av lyteskomik blir inte stillat den här gången heller. Istället får jag umgås några timmar med ett gäng italienare som är duktiga med sina instrument och dedicerade sin musikstil. De har lånat lite från den svenska västkusten och lite från den amerikanska metalcorescenen, kanske rent av lite från den inavlade thrashen och sedan sytt ihop allt efter eget huvud.

Resultatet är en skiva som är mer kompetent än intressant. Mer välspelad än bra, men ändå inte på något sätt dålig. Italienarna manglar och gnider melodier genom nio spår, men övertygar mig aldrig om att de har något som kommer ta dem från den ganska anonyma tillvaron hos My Kindgom Music till några högre positioner inom den musikaliska hierarkin.

Superbia är ett typiskt sådant där band som ni glömt bort tio minuter efter att ni läst den här recensionen och som ni sedan förmodligen aldrig kommer stöta på igen. Kanske hade läget varit det omvända om de trots allt hetat Superbitch och tagit sig själva på allt för stort allvar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner