Joyzine.se


Recension - Skiva

BillyEd
billyed, 2009
Skivbolag: Premonition Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-21
Hemsida: myspace.com/billyedmusic

Det ligger, trots att musiken till stor del andas amerikansk glesbygd, ett typiskt norrländskt vemod över de här låtarna. BillyEd, alias Edvin Sandström (som lämnat sitt band därhän och nu kör solo) sjunger som Springsteen och Dylan, med samma rossligt eftertänksamma röst, men låter ändå som en missförstådd ungkarl sprungen direkt ur ett av de där landskapen i norr som vi sydsvenskar (beklagligt nog) aldrig klarar att hålla isär.

Att det finns folk från Deportees, The Perishers och Isolation Years med på avlöningslistan här är således inte det minsta överraskande. BillyEd låter som en smältdegel av dessa orkestrar, med skillnaden att hans material lutar mer mot singer/songwriter och mindre åt drivig pop/rock.

Det är tyvärr just det som gör att ”billyed” aldrig riktigt tänder till. De inledande styckena You and me och Farewell Lucifer sjuder av liv, men sen planar det ut i lite slentriansläpig singer/songwriter som för all del är lyssningsvänlig, men som inte riktigt engagerar till hundra procent. Varken den amerikanska glesbygden eller svenska obygden är så att säga särskilt upplyftande i långa loppet.

Att BillyEd haft äran att öppna för aktörer som Moneybrother, Christian Kjellvander och Krisrtofer Åström är som ni förstår inget som överraskar. Men vad gör en förbandsspelning till Charlotte Perelli i det här sammanhanget? Kanske borde BillyEd lånat lite fart och fläkt därifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner