Joyzine.se


Recension - Demo

Animasola
Doors/Hint of a spark
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-07
Hemsida: www.animasolamusic.com

Två, tvålåtarsdemos frestar västkustska Animasola med och man måste inte vara något större snille för att lista ut vad bandets koncept är. Båda skivorna är nämligen uppbyggda efter exakt samma modell. Förstaspåren (titelspåren Doors respektive Hint of a spark) är upptempobitar som drivs av markerat trumspel och drömska gitarrer. De därpå följande spåren är mer återhållna semiballader som försöker anspela på lyssnarnas känsligare sidor.

Det är där någonstans mitt stora problem med Animasola ligger. Allt känns alldeles för uttänkt, för konstruerat och inställsamt. Det är onekligen duktiga killar som vet precis hur en slipsten ska dras, men de gör det lite väl mycket. I mina öron går den känsla som måste finnas i poprock förlorad när låtarna putsats in absurdum och byggts upp efter noga uttänkta modeller. Till och med produktionen är äckligt snygg.

Uttänkt och producerat i överkant, ja visst, men det fråntar inte gruppen den kvalitet som trots allt finns där i botten. Att inte nämna Kent som referens till den här tillrättalagda rocken är en omöjlighet. Lika mycket kan paralleller dras till sentida Placebo eller ett Coldplay med lite mer fett i arrangemangen. Med andra ord är det drömsk rockmusik som inte så sällan gränsar till pop. Sångaren Kristofer Lernsten tangerar rent av Darren Hayes från Savage Garden på vissa ställen.

Även om det inte är någon större skillnad på de två demoskivorna håller jag ”Doors” som den något starkare. Detta trots att dess andraspår Tainted stundtals låter som en upphottad poplåt från 80-talet. Det är dock en parentes då Animasola utan tvekan gör sig bäst i upptempomaterialet. Det finns onekligen radiopotential i det här, även om jag personligen anser att det är lite för känslolöst för att helt kunna engagera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner