Joyzine.se


Recension - Skiva

Sleigh Bells
Bitter Rivals, 2013
Skivbolag: Lucky Number
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-10-16
Hemsida: www.bitterrivals.us

Här har du pop som är iklädd en rejäl bad ass-kostym. Derek Miller och Alexis Krauss utgör denna duo som på deras tredje och senaste album visar att det finns flera nyanser av genren och att allt inte behöver vara sockersött och stöpt i en mainstreamform. ”Bitter Rivals” är ett album som fullkomligt knockar dina trumhinnor från första till sista sekund.

Kontrasterna mellan den stökiga ljudbilden och Alexis lena och klara sångröst är en fräsch och kaxig kombo. Andre Dawson som tidigare har använt sina magiska fingrar på mixerbordet åt bland andra Kanye West har gjort det här till ett album som är lika lekfullt som effektfullt och där det konstant händer saker som får dig att baxna.

De spåren som sammanfattar albumet på bästa sätt är titelspåret Bitter Rivals, Young Legends och Tiger Kit som är sådär härligt kaxiga och catchiga och som dessutom visar upp den bästa sidan av noisepopen. Jag har väldigt svårt att tänka mig ett svettigt dansgolv som inte kommer explodera i extas när någon av dessa låtar spelas under hösten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Alexander Hellgren
Årets bästa skivor 2010 enligt Marcus Ulvsand

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner