Joyzine.se


Recension - Skiva

The Baboon Show
Punk Rock Harbour, 2010
Skivbolag: National
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-15
Hemsida: myspace.com/thebaboonshow

Energi är en synnerligen viktig beståndsdel i punkrock. Många band klarar att lira med frenesi och framkalla den där svettiga energin, men det är inte alls lika många som samtidigt har ett gott handlag med melodier och har en förmåga att skriva hits. Ärligt talat brukar det ofta handla om antingen eller när man snackar om punk.

The Baboon Show tillhör emellertid undantagen. Ett gäng plattor in i karriären slår man till med en riktig fullträff som utan tvekan hade segat sig in på årsbästalistan om den inte redan varit satt i sten när den här recensionen skrivs. ”Punk Rock Harbour” bjuder på sällan skådad energi i kombination med låtar vars melodier är så smittande att det är helt omöjligt att värja sig. Frenesi och melodi i en sådan här kombination är totalt oemotståndligt.

Lägg därtill att Cecilia Boström är en störtskön sångerska. Hon fräser och klöser och spottar på ett tillfredställande sätt och ser till att det ständigt händer något i kompositionerna. Det passar som hand i handske till gruppens i övrigt intensiva leverans.

I stort sett hela ”Punk Rock Harbour” är en enda lång radda av hits, men ska några bitar nämnas speciellt är titelspåret den melodiska pärlan, You Got A Problem Without Knowing It den kaxiga käftsmällen och i Gareth visar The Baboon Show Pelle Almqvist och company hur man egentligen lirar The Hives-rock. Huruvida Live in Leipzig är en drift med norska black metal-legenderna Mayhems livealbum med samma namn eller inte förblir dock oklart.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Baboon Show
The Baboon Show (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner