Joyzine.se


Recension - Skiva

Officer Kicks
Citywide Curfew, 2010
Skivbolag: We Make Things
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-12
Hemsida: www.officerkicks.com

Hur många band kommer det inte från Storbritannien som lyckas få till en enda skogstokig monsterhit men sen har enorma problem att backa upp den med ytterligare färgstarkt låtmaterial? Alldeles för många om ni frågar mig. Men med hårt arbetande Officer Kicks kan det faktiskt ha dykt upp ett gäng med potential att klänga sig kvar på scenen med hjälp av ett genuint bra låtmaterial snarare än en stark hype.

Nu ska vi förstås vara ärliga och medge att hitsingeln The Kraken är starkast på ”Citywide Curfew”, men bakom den finns en rad rockmelodier som också river och sliter på ett skönt sätt. Automatic är en effektiv liten visa och i Mrs Anderson har Officer Kicks fått till en riktigt känslofull liten sång på gränsen till balladlandet. Herrarna, med sångaren Jamie Scallion i spetsen, kan sin palett väl och förmår sprida ut sina goda idéer över flera låtar.

Musiken man ägnar sig åt är dessutom riktigt intressant. Brittrock är inte rätt benämning rakt igenom även om mycket av grunden ligger där. Men Officer Kicks har även en betydligt poppigare sida, vilken går igen i Mrs Anderson, och en argare mer uppkäftig sådan där paralleller går att dra till storheter som Foo Fighters och Queens Of The Stone Age (vars frontman Josh Homme dessutom är slående lik Jamie Scallion). När dessa tillåts frontalkrocka uppstår ljuv musik och det är en av anledningarna till att jag tror att de här herrarna går en ljus framtid till mötes.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Officer Kicks

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner