Joyzine.se


Recension - Skiva

Whiplash
Unborn Again, 2009
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-12
Hemsida: myspace.com/whiplash1984

Midtemponumret Firewater inledes med indiankörer så ostiga att till och med de största buskisförespråkarna måste rodna. Tyvärr är det en detalj som säger ganska så mycket om ”Unborn Again”.

Det finns ingen musikstil som låter så lökig när den framförs tveksamt som thrash metal. Säga vad man vill om Whiplash och den inverkan de haft på thrashscenen sedan 1984, men just idag, i oktober 2009, låter de inte som ett legendariskt gäng med en hel scen på sitt samvete. Snarare som ett par gaggiga gubbar som aldrig tagit sig utanför garaget med sin tonkonst.

Det beror inte på att Tony Portaro och hans manskap börjat bli till åren. Jag kan nämna en handfull unga gäng som lirar thrash som fjantar om det skulle vara så. Utan snarare om beiget hantverk. ”Unborn Again” är helt enkelt inte byggd på tillräckligt bra låtmaterial eller tillräckligt med spelglädje för att det ska låta särskilt kul. Platt och lökigt, det är orden som jag ständigt kommer tillbaka till. Förutom när det kommer till indiankörerna i Firewater, då vill jag bara kasta skiten genom fönstret.

Däremot hade nog ingen protesterat om ett åttiotalsdatum satts på konvolutet, så pass tidsenligt (daterat om ni så vill) spelar Whiplash sin thrash. Således finns det säkert en inte helt oklanderlig målgrupp för den här gruppen än idag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Painfield
Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner