Joyzine.se


Recension - Live

Efterklang
Mejeriet, Lund
2008-03-15
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2008-03-17
Hemsida: www.efterklang.net

Efterklang ser inte alls ut som att de har varit på turné runt Europa, som de säger att de har. De ser snarare ut som att de har varit på ”tur” i de norska fjällen. Välklädda gossar med hängslen, rosor på kinden och solsken i blick.

Efterklang står på en stadig grund av mörka ljud. Ibland känns musiken tung och mullrande elektronisk på skiva, men på scenen är den som en ljuvlig saga. De glada ansiktena och entusiasmen som strömmar ut från Mejeriets scen gör att mörkret glöms bort. Körerna är alldeles fantastiska när allt utom de starka rösterna och trummorna tystnar. Underbara stråkar, knastrande elektronik, blås, en flöjt som inte låter så illa som flöjter kan låta, en spöklik såg och så alla dessa fagra ansikten. Scenen är pyntad med påfågelfjädrar. En person som inte tycker att det här är vackert är troligtvis en otrevlig prick vars hjärta blott är en maskin. Men älskar du det helhjärtat finns det en risk att Efterklang kommer slita hjärtat ur bröstet på dig. Det kan det vara värt när de spelar låtar som Step Aside.

De är bedårande charmiga. Sångaren och multiinstrumentalisten Casper Clausen berättar om ”Nils” som de har haft med sig under sin resa genom Europa. Nils säger saker som ”Om tvåhundra meter, sväng höger” Nils är, med andra ord, namnet på rösten i GPS-systemet. Nils är även en ung man som dagen till ära råkar se ut precis som en medlem i bandet och råkar befinna sig i publiken. Helt plötsligt får GPS-rösten ett ansikte och den intet anande publik-Nils har en tamburin i handen och får vara med i musikskapandet. Konserten avslutas med ett tåg runt den jublande publiken.

Om jag gavs möjligheten att välja hur mina drömmar skulle se ut, skulle det vara just såhär.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

En återförening i julklapp?
Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Efterklang (2005-12-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner