Joyzine.se


Recension - Skiva

Maryslim
Live n´Loaded, 2002
Skivbolag: Wild Kingdom
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-04-15
Hemsida: www.maryslim.com

Nog för att jag gillade Maryslims självbetitlade debutalbum och nog för att den här typen av musik allt som oftast gör sig som bäst live, men ”Live n´Loaded” är precis lika dålig som den är onödig. Denna sjuspårs skiva innehåller en studiokomposition och sex låtar som spelades in live på Gävle Cityfest förra sommaren.

Jag tvivlar inte en sekund på att Maryslim kan få till ett mäktigt sväng under sina konserter, de har onekligen ett låtmaterial som är klippt och skuret för det. Kruxet är att det över huvud taget inte framgår på den här skivan. All energi rinner bort och det låter mest oinspirerat och ganska grumligt. För att uppfatta gunget och adrenalinet under den här spelningen krävdes det nog att man stod där framför scenen och kände basvibrationerna mot bröstkorgen. Ljudupptagningen är allt annat än optimal och jag tvivlar på att bandet hade en av sina bättre kvällar. Till och med det fåtaliga mellansnacket signerat Mats Olsson låter ganska fjantigt.

En annan sak jag inte riktigt förstår är varför bandet valt att ge ut den här plattan över huvud taget. Visst har killarna varit flitiga med turnerandet sedan debuten släpptes, men jag tycker ändå inte att de har tillräckligt med kött på benen. Som någorlunda färskt band med bara ett album bakom sig känns det alldeles för tidigt att komma med en liveplatta. Varför inte vänta tills man släppt åtminstone två, gärna tre skivor och har en större låtskatt att välja från?

Studiolåten då? Tyvärr mina vänner, den är inte mycket att hurra för den heller. Den låter mest som något som valdes bort när låtlistan till debuten skulle spikas och som nu plockats fram och dammats av. Har jag då inget positivt att säga? Jo faktiskt, Breakdown är trots tveksamt ljud och halvtråkig inställning fortfarande en riktigt bra låt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim
Sagan om hur högmod går före fall
Maryslim (2004-01-01)
Maryslim (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner