Joyzine.se


Recension - Skiva

Sarah Dawn Finer
Winterland, 2010
Skivbolag: Roxy Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-09
Hemsida: www.sarahdawnfiner.com

Sarah Dawn Finer. Jullåtar. Visst tänker man automatiskt på Moving On och den där andra dramatiska Melodifestival-dängan. Visst förväntar man sig automatiskt bombasm och storslagen julstämning!

Ingenting kunde vara mer fel och synd är nog ändå det. Den typen av svulstiga arrangemang som kommit att definiera Sarah Dawn Finer, i alla fall genom de av hennes låtar som fått riktigt fäste hos gemene man, lyser här helt och hållet med sin frånvaro. Istället är ”Winterland” en synnerligen lågmäld platta där Dawn Finer sjunger klassiska låtar som I'll be home for christmas och Have yourself a merry little christmas nästan som om hon ber om ursäkt för sig.

Uttrycket är stundtals lite jazzigt och den annars så duktiga sångerskan är onödigt försiktig. ”Winterland” vaknar helt enkelt aldrig, den puttrar tyst i bakgrunden som den enklaste sortens bakgrundsskval utan att göra något väsen av sig. Det behöver i och för sig inte vara något fel, men när det kommer till jullåtar finns det ju ändå en poäng med att man spelar dem. Att de ska få ta över tillvaron och sprida stämning.

Jag hade faktiskt tyckt betydligt bättre om att få mina förutfattade meningar bekräftade den här gången.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner