Joyzine.se


Recension - Live

Dillinger Escape Plan
West Coast Riot, Göteborg
2010-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-18
Hemsida: myspace.com/dillingerescapeplanDillinger Escape Plan känns som en lite märklig bokning för West Coast Riot. De hade förmodligen passat bättre för publiken på Metaltown och speltiden de tilldelats på stora scenen under eftermiddagen är kanske inte den ultimata, men en tapper skara själar har samlats för att titta och amerikanerna låter sig inte nedslås utan satsar helhjärtat med sitt metalliska tordön.

Den lilla muskelknutten Greg Puciato är ett energiknippe utan dess like, utrustad med en föredömlig skrikpipa och hans bandkamrater vill inte stå långt efter när de redan från start röjer som tokiga, klättrar upp och ner från lådor och gör sitt bästa för att det ska vara kul att titta på.

Det är det också. Visst känns det lite utstuderat och tillgjort när de kastar sig av och an i akrobatiska övningar och instrumenten viftar till höger och vänster, men man kommer inte ifrån underhållningsfaktorn.

Lite samma sak gäller gängets musik. Det är skönt att träffas av urkraften i herrskapets stökiga metal, men särskilt mycket till låtar har de faktiskt inte att bjuda på. Staplandet av märkliga partier känns precis som själva scenutspelet lite konstlat och når inte hela vägen fram. Speciellt inte för en publik suktande efter punkdräggiga melodikompositioner. Forumet känns fel, men Dillinger Escape Plan ska ändå ha all heder för sin insats i eftermiddagssolen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2010

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner