Joyzine.se


Recension - Live

The Kissaway Trail
Popadelica, Huskvarna
2010-05-01
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2010-05-03
Hemsida: www.thekissawaytrail.comDet har pratats en hel del om danska The Kissaway Trail. Om hur grabbarna från Odense hittat ett eget unikt sound som, om det nödvändigtvis måste beskrivas, hamnar någonstans mellan The Arcade Fire och landsmännen i Mew. I det här fallet handlar det egentligen om att inte beskrivas – allt handlar om att upplevas.

Det är stort. Det är grandiost. The Kissaway Trail går ifrån det traditionella låttänket och skapar istället atmosfärer och harmonier, det växer och det evolverar. Hela bandet uppträder som i symbios, alla har sin dynamiska del oavsett om det handlar om att spela keyboard, bygga upp en snygg kör eller bara gå bärsärkargång med tamburinen. Med The Kissaway Trail vet man aldrig säkert vad man kan förvänta sig, medlemmarna byter gärna instrument till höger och vänster, det är låten i sig som bestämmer uttrycksformen.

”Sleep Mountain” heter senaste skivsläppet, merparten av låtarna under spelningen är självklart hämtade därifrån, en skiva, som precis som spelningen, lika gärna skulle kunna vara en enda lång feberdröm. Skivan är grym, live är The Kissaway Trail bra mycket bättre. Här kommer musiken helt till sin rätt, dynamiken blir en helt annan när danskarna inte längre är reducerade till det i många fall begränsade skivformatet. Nu tillåts musiken byggas upp, trappas ner, pulsera.

Tyvärr infinner sig samma känsla som när A Place To Bury Strangers intar samma scen lite senare. Det är lite för tidigt på dagen och lite för lite folk för att det ska bli sådär helt igenom magiskt. The Kissaway Trail ska man se på en rökig klubb i New York eller ett fullsatt Pustervik i Göteborg. Då hade jag gått upp i extas. Nu blir det bara en riktigt häftig konsertupplevlse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Christian Stenbacke
Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner