Joyzine.se


Recension - Demo

Osten Med Resten
Satans järnvägar
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.myspace.com/ostenmedresten

Det går inte att räkna dem längre. Tillfällena när jag småirriterad suttit på försenade tåg eller blivit strandsatt i hålor som gud glömt är så många att det inte är någon idé att försöka rekapitulera dem. Inget annat företag i Sverige sköter sig så extremt illa som SJ och ändå tar de ut enorma ockerpriser.

Därför vinner Osten med resten omedelbart mitt gillande när de går loss i Satans järnvägar. De har mitt helhjärtade stöd i sin attack på transportdjävulen. Som låt betraktad är den dock inte riktigt lika lätt att ställa sig bakom. Bandet – som tycks bestå av ett löst gäng hopplockat från andra grupper – för ihop gäll indierock med hederlig svenne-hiphop. En blandning som i grunden inte är så tokig, men som i Satans järnvägar bara känns så där.

Anledningen är helt enkelt att bandet inte får ihop övergången från den stickiga indien till det uppjagade rappartiet ordentligt. Det låter sökt och konstruerat på ett inte särskilt engagerande sätt. Friställt från det andra är den snyftiga vershistorien dock ganska kul.

Om Satans järnvägar är roligare i teorin än i praktiken tycker jag bättre om bonusspåret Inte som Gunnar. Där lutar Osten med resten mer åt sin hiphopsida och stöder den på funkigt rockkomp. Det är en humoristisk liten bit som visar att gruppen faktiskt har många slipade verktyg i sin arsenal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner