Joyzine.se






Recension - Skiva

Timo Räisänen
Love will turn you around, 2007
Skivbolag: Razzia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-25
Hemsida: www.timoraisanen.se

Efter några varv i spelaren är jag tämligen övertygad. ”Love will turn you around” kan inte mäta sig med föregångaren ”I’m Indian”. Det är ett steg tillbaka till lite trögare låtfigurer och mindre självklara euforirefränger. Lyckligtvis fortsätter jag dock att lyssna.

För intrycket är trots någorlunda betänketid felaktigt. ”Love will turn you around” är snarare ett steg framåt i Timo Räisänens utveckling. Skillnaden gentemot senast är att melodierna den här gången har getts utrymme att växa. Där ”I’m Indian”-materialet var rakt på sak och inte så mycket mer finns ett bredare spektra av nyanser i musiken den här gången. Det är lite mognare, lite djupare.

Men låt er nu inte luras till att tro att Räisänen gått och blivit svår och invecklad. Han har bara lagt till ytterligare en dimension till sitt låtskapande. ”Love will turn you around” rymmer precis som tidigare skivor spattiga rocklåtar som gjorda för sångaren att strippa till. Lyssna bara på My Valentine eller Sixteen och se hur paltorna flyger. Räisänen har ett trademark och det är lika närvarande som vanligt även den här gången.

”I’m Indian” var bra, men ”Love will turn you around” är en ännu bättre fortsättning. Jag är övertygad. Materialet är lite slamrigare den här gången, men ändå betydligt mer nyanskryddat. Att Timos ballader i vanlig ordning är dödligt tråkiga är dock något jag i det här fallet väljer att bortse ifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2013
Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival
Timo Räisänen (2006-01-01)
Timo Räisänen (2013-07-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner