Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Michelle Luppi's Heaven
Strive, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-06
Hemsida: www.micheleluppi.com

Jag kan beundra Michelle Luppi och det pärlband av musikanter som medverkar på ”Strive” på grund av deras enorma musikaliska begåvning. Men när skivan spelar vet jag inte om jag ska hånskratta eller bara uppgivet stänga av cd-spelaren. ”Strive” är självfallet sprängfylld av pretentioner (läs texten i cd-häftet och du kommer spy) och så där outhärdligt smetigt producerad. Det låter bara otroligt sterilt och könlöst.

Tina Turner-metal är vad det handlar om, men det har ni väl redan listat ut. Skalar man bara bort lite dubbelkaggar och gitarrsolon ligger Heavens musik inte långt ifrån nämnda donnas discohits. Eller ännu bättre, menlös svensk schlager. 80-talsstinkande över allt annat. Hela ”Strive” är som Tommy Nilssons Dina färger var blå insvept i smörig power metal-förpackning. Avskyvärt!

Som om det inte vore nog smyger Michelle Luppi in tokfunkiga partier här och var i sina egenhändigt komponerade låtar. Inte finfunk utan så där extremt 80-talshurig sådan. Europe, Herreys, ja alla sådana där band (oavsett genre) som du inte kan stå för att du diggar är här med legitima. Michelle Luppi’s Heaven är höjden av pinsamhet.

Det värsta är att så mycket kraft och kärlek har lagts på skapandet. I alla fall om man ska tro den pretentiöse upphovsmannen själv. Teorin att allt för begåvade musiker har svårt att skriva bra låtar har återigen besannats. Det här kan omöjligen fungera utanför Italien.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner