Joyzine.se


Recension - Skiva

Yellow Jello
Listen to the baby (ep), 2009
Skivbolag: Lingonberry Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-29
Hemsida: myspace.com/yellowjelloband

Ska man prompt ge ut något får man banne mig se till att det finns någonting att tillföra först. I Yellow Jellos fall är detta ytterst tveksamt. Halvdana djupdykningar hos Mando Diao och harvande av nötta Hives-riff har jag tröttnat på redan innan ”Listen to the baby” börjar ljuda.

En låg ålder är ingen ursäkt. Det är så lätt att hemfalla åt resonemang som att ”de har ju ändå inte fyllt folköl ännu”, men varför ska jag be om ursäkt å Yellow Jellos vägnar? Den nakna sanningen är ju att den rockmusik som presteras på ”Listen to the baby” inte räcker till. Sen kan bandmedlemmarna vara femton eller sextiosex, det spelar ingen som helst roll, musiken är ändå bara ett fantasilöst avkok på en massa rock som redan har passerat revy genom historien.

Jag kan le igenkännande åt den Sweet Home Alabama-känsla som smyger sig in i While we're falling och skrocka lite åt att Jenny har omedvetna Pearl Jam-drag, men det betyder inte att jag på något sätt tycker att Yellow Jello är bra. Ungtupparna från Örebro har väldigt mycket att jobba på för att jag ska bli imponerad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


strummer, 2009-08-31 20:41:42 (81.231.174.171)

otroligt sur recension, hur många band står helt fria från influenser från både samtida och äldre band och skapar en helt ny genre är det vad som krävs för att få en anständig recension. Jag kommer att tänka på Garageland med "The only band that matters" där recensenten tyckte att de skulle stanna i garaget helst med en bil som hade motorn på. Den recensionen har han fått både köra upp i röven och ner i halsen. Skulle vara trevligt om det blev Herr Mjörnbergs öde också.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner