Joyzine.se


Fem korta

Terrortory

Terrortory

Fem korta frågor till Johan Norström, sångare i albumdebuterande Skellefteågruppen Terrortory

Ni gick in i studion år 2008 för att spela in er debutskiva, som släpps 25 november 2011, tre år senare. Det är nästan "Chinese Democracy"-tid i death metal-sammanhang?
Magnum opus, du vet. Med modifikation. Nej, men ärligt talat så har allt gått i cykler, och cyklerna har liksom missat varandra. Eftersom alla inblandade haft jobb eller studier vid sidan av så har alla haft pepp vid olika tillfällen, vi har liksom inte lyckats hitta någon synergieffekt under inspelnings- och mixningsprocessen. Därtill så har vi spelat in i fyra-fem olika studiomiljöer, någonting som inte är ett problem i sig, men utan någon tydlig projektledning har det blivit ett ok att få ihop kakan till slut. Det var egentligen först när vi stötte på Discouraged Records och någon började ställa krav på oss som vi faktiskt fick ihop det hela.

Trots ert brutala sound verkar ni vara ett gäng glada och skojfriska grabbar om man kollar er videoblogg från inspelningen? 
Ja. Vi har grava image-problem, skivbolaget är på oss hela tiden. Vi är skitfjantiga, och uppenbarligen rätt stolta över det. Men så har vi aldrig hävdat att vi är onda heller, tror jag. Men det är ju allvar också, förstås. Musiken är ju blodigt allvar. Det är bara det att man inte kan gå omkring och vara allvarlig hela tiden.

Ni har uppträtt på Trästocksfestivalen i Skellefteå fem år i rad och överlag gigat mest i hemorten om man kollar "past shows"-sidan på er hemsida. Hur kommer det sig? 
Vi har varit dumma nog att skaffa oss bandmedlemmar som inte bor i samma stad, och inte haft vettet att lösa det problemet. Sen har väl skivan legat lite som en vagel i ögat, "Vi vill ju inte spela oss less på låtarna innan skivan är släppt" och annat skitsnack. Sen har vi väl kanske inte känt att vi kan ställa krav på varandra förut, tror jag. Men när Bergvall och Hägglund (Michael Bergvall och Peter Hägglund, gitarrist respektive trummis) hoppade av bandet under mixningsprocessen blev det mycket snack om förväntningar och sånt, vilket har varit grymt bra för kollektivets självförtroende. Inte så att vi inte har litat på varandra förut, men nu vet vi verkligen att vi har varandras ryggar, så att säga.

Varför ska man lyssna in sig på Terrortory?
För att vi är årets dödsmetallhändelse. För att vi lyckats göra någonting nyskapande utan att förändra grundformeln, det är melodisk dödsmetall - absolut, men det är inte någon skiva man hört förut.

Vilka fem death metal-album bör finnas i varje metalskalles hylla?
At the Gates - Slaughter of the Soul
Dark Tranquillity - The Gallery
Opeth - Blackwater Park 
The Black League - Utopia A.D.
Eucharist - Mirrorworlds.

De tre förstnämnda är väl rätt självklara, men The Black League och Eucharist har gjort några riktiga pärlor som inte får falla i glömska!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Sebastian Norling Rauhala 2011-11-21
Foto: Emil Nyström
Hemsida: www.terrortory.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner