Joyzine.se


Recension - Skiva

As I Lay Dying
Frail Words Collapse, 2003
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-01
Hemsida: www.asilaydying.com

Bandets första platta finns enbart utgiven på ett litet bolag i hemlandet, nu står dock en Europalansering för dörren för jänkarna och då är det Metal Blade som håller i trådarna. Nämnda debutplatta innehöll till större delen hardcore med onyanserad gruffsång. Till det här släppet har stilen lagts om ordentligt och det är verkligen till det bättre. Musiken är fortfarande ordentligt kryddad med hardcore, men nu har även stora doser melodisk metalcore och lite dödsmetall stegat in på banan.

Jag var som ni kanske förstår inte särdeles imponerad av debuten, när det kommer till ”Frail words collapse” är jag dock väldigt positiv. Amerikanerna har lyckats fullt ut med sin egensinniga mix av stilar och vokalisten Tim Lambesis gör här ett alldeles lysande jobb. Det är hårt, brutalt och förbannat men samtidigt finns det plats för underbara harmonier och melodislingor.

Att detta är gossar som inte kommer drunkna i mängden av smygmelodiösa dödsplutoner är en sak som är säker. De besitter nämligen den styrkan att de vet hur man skapar hits. Utan att ge avkall på manglet mejslar de fram låtar som med melodiösintelligens nästlar sig in i hjärnan. Värj dig mot Forever, The Beginning eller Elegy om du kan. As I lay dying är ett av årets hittills mest intressanta band.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

In Flames
Hultsfreds vassaste band 2007
As I Lay Dying (2007-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner