Joyzine.se


Recension - Skiva

Aimee Mann
One more drifter in the snow, 2006
Skivbolag: Superego Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-12-19
Hemsida: www.aimeemann.com

Det kan ju egentligen bara sluta på ett enda sätt. Kvinnan som gav oss ett odödligt soundtrack till den minst lika odödliga filmen Magnolia, skjuter sig själv i sank. Varför, åh varför, måste hon nödvändigtvis ge sig på att göra en julskiva? Förvisso, hade den goda Aimee Mann gjort en verklig Aimee, och tolkat julens alster så där dystert och melankoliskt som bara hon kan, då hade det kanske kunnat gå vägen. Nu gör hon just ingenting, ”One More Drifter In The Snow” är ett slentrianverk; tillika ett fruktansvärt tråkigt sådant.

Undrar hur många gånger orden ”snow”, ”raindeer”, ”childern” och ”Christmas” förekommer? Alldeles för många för att vara sunt och normalt skulle jag gissa på. Titta bara på de fyra första låttitlarna: Whatever Happened To Christmas, The Christmas Song, Christmastime, I’ll be Home For Christmas. Pest och pina, tråkigt och intetsägande. Och de är ändå de bästa låtarna. You’re A Mean One Mr. Grinch hör hemma till soundtracket för filmen där Jim Carey spelar julens stora gröna elaking, på en Aimee Mann-skiva hör den definitivt inte hemma.

Men vad är problemet? Varför gör man en sådan här skiva? Förmodligen tyckte någon snubbe på skivbolaget att det var en ypperlig idé och ett smart sätt att dra in lite extra stålar att låta fröken Mann spela in ett sådant här tråkverk. Hoppas verkligen inte att Amiee Mann gav upp utan strid. Det tråkiga med en sådan här incident är att Amiee Mann nu har förbrukat sitt tidigare så välförtjänta förtroende. Hur kan man ta någon som sjunger om gröna elaka julmonster på allvar? Nej, det här var usch och fy, önska dig hellre ett mjukt paket i år.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Martin Prahl

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner