Joyzine.se


Recension - Live

Per Gessle
Boulognerskogen, Skövde
2003-08-01
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-08-05
Hemsida: www.gessle.com

Succén fortsätter, det är inget som helst snack om vem som är kung i Sverige konsertsommaren 2003. Per Gessle behöver två svajiga låtar på sig, sedan sitter allt som gjutet och hallänningen visar vilken enormt begåvad liveartist han är.

Det inledande paret Kung av sand och Vilket håll du än går lämnar mig något tveksam. Det känns inte på något sätt helgjutet. Men sedan får Gessle ordning på maskineriet och en 25 låtar lång triumfresa väntar. Medlen han använder är små men fungerar alldeles utmärkt. Han besparar oss från långrandiga och töntiga mellansnack, men väljer ändå inte den knäpptysta linjen. Det är kort koncist och fyllt av glädje samtidigt som gamlingen då och då är lite smårolig. Låtlistan är dessutom helt lysande.

Nya skivan ”Mazarin” har många bra spår och större delen av plattan avverkas under kvällen. En rockig version av Födelsedag samt en epileptisk chock som Spegelboll träffar klockrent, för att inte nämna det vackra extranumret Jag tycker om när du tar på mig. Dessutom bjuder mannen från Harplinge på ett antal äldre pärlor som går hem förvånansvärt väl.

Men det är väl knappast någon överraskning för någon att det är de gamla Gyllene Tider-låtarna som fungerar allra bäst. Hon vill ha (Puls), Flickan i en Cole Porter sång och Gå och fiska möts alla av glädjesvallande hyllningar. När Det är över nu och Sommartider avverkas i rad under extranumren exploderar den 8000 hövdade publiken i ett inferno av allsång och taktfast handklapp. Hatten av för Gessle! Det här är den bästa sommarturné som rullat runt Sverige på väldigt länge.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Out Of Clouds
Sandy Mouche
Per Gessle (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner