Joyzine.se


Recension - Skiva

Linda Malmström
Red Valley, 2006
Skivbolag: Audeo Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-06
Hemsida: www.lindamalmstrom.com

Man ska inte önska att man var nedstämd, dumpad eller olyckligt kär. Hade jag gjort det hade min respektive förmodligen rutit till. Men frågan är om den här skivan inte fungerar som allra bäst om man befinner sig i något av de tillstånden. Linda Malmström serverar smått countryinspirerad popmusik som långa stunder har en nedstämd nerv. Det är vackert och ödesmättat.

Jag befinner mig som ni förstår inte i något av missriktad kärlek pinat tillstånd, men förmår ändå uppskatta ”Red Valley”. Linda har rösten och uppenbarligen även förmågan att komponera smäktande – om än ej glättiga – kärlekssånger. När hon är som vassast vågar hon även gnaga lite på andra genres och visar med eftertryck att hon har ett brett referensfält.

Trust är en suggestivt baspumpande bit som förmedlar mörker och smygande kärlek i en tilltalande symbios. Departure at 10.25 pm är en vacker singer/songwriter-baserad bit, med en gråtmild refräng som utan pardon smyger sig hela vägen till mitt hjärta. Rakt igenom visar Linda Malmström en mycket hög klass på ”Red Valley”.

Som bäst är det dock i nedstämda balladen Steal him away, en duett med Mats Brandemark där de två ytterst seriöst delar sången i refrängen. Det skulle kunna bli lika svårgreppbar Beauty and the Beast-bombasm som i Where wild roses grow där Nick Cave och Kylie Minogue delar utrymme, men så blir det aldrig. Istället är det en alldeles formidabel melodi som spelar på alla känslor som någonsin kan uppbådas. Jag är snudd på mållös.

”Red Valley” är en typisk sådan skiva som olyckliga, kärlekskranka människor sitter hemma och älskar att må dåligt till. Och jag, jag mår bara oerhört bra av den här samlingen vackra sånger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Linda Malmström (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner