Joyzine.se


Recension - Skiva

Earth
Angels of Darkness, Demons of Light II, 2012
Skivbolag: Southern Lord
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-02-09
Hemsida: www.thronesanddominions.com

Tyvärr är jag inte så bekant med Earth’s tidigaste alster som jag känner att jag borde vara. Det jag lyssnat på har gett mersmak och all positiv kritik jag hört har varit lockande. Jag antar att jag helt enkelt inte velat ge dem en så pass stor chans att jag köpt skivor. Det ska jag göra nu.

”Angels of Darkness, Demons of Light II” är uppföljaren till del ett som kom 2011. Tyvärr kan jag inte jämföra skivan särskilt mycket med tidigare material, men jag upplever musiken som mer lågmäld, mer ”ingemanslandskap” än öken och mer inåtvänd snarare än vild, i jämförelse med det jag hört av bandet. Den dos av metal som förekommit på en del tidigare material är utbytt mot spröda och lyftande crescendon. Instrumenthanteringen är superb liksom produktionen, och bandets unika blandning av drone och melodibaserade tongångar får mig att vilja lägga mig på en madrass på golvet med en kopp te och drömma mig bort i en känsla av alltings meningslöshet hela natten. His Teeth Did Brightly Shine utgör ett praktexempel på denna blandning.

Bristen på den variation och mångfasetterade sida som uppvisades på 2008 års ”The Bees Made Honey in the Lion’s Skull” är väl det enda som gör att skivan inte riktigt når lika högt, men den utgör ändå en klockren plats i det jag hört av bandets diskografi. Köp. Se dem i Sverige i april. Köp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Jesper Robild
Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
This Misery Garden (2009-01-01)
The Recon (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner