Joyzine.se


Festival

Bråvallafestivalen 2014Bråvallafestivalen 2014 bjöd på dåligt väder, men väldigt vacker musik inför rekordpublik.

Festivalen bevakades dessutom givetvis flitigt. För den fetaste av Bråvallabevakningar hänvisar vi därför till vår systersite Drefvet där ni hittar blogg, bilder, recensioner och annat smått och gott från den stora festivalen i Norrköping.

Följ bara nedanstående länk:


Bråvallafestivalen enligt DrefvetNedan följer också ett gäng recensioner signerade vår egen Andreas Ivarsson.

Bombus 3/5
Bråvallafestivalen
2014-06-27

Det ska erkännas att jag inte har sett hela spelningen, då jag började med att besöka Petter som med blixt och dunder tvingades abdikera samtidigt som vänner till mig på campingen agerade hjältar då de var med och räddade livet på de personer som blev träffade av blixten. En sjuk upplevelse som jag vid det här laget inte vet någonting om när jag besviket traskar över området för att se om även Bombus med sitt åskklingande namn har avslutat spelningen.

Bombus har en tuff uppgift. Regnet öser ner, de är dyblöta, scenarbetare jobbar frenetiskt med att få bort vattnet från scenen och publiken är extremt fåhövdad och bjuder kanske inte alls upp så som Bombus förmodligen har hoppats på. Men det verkar inte bekomma dem så mycket. De agerar proffsigt, visar inte på något sätt att de yttre omständigheterna påverkar dem utan kör på och verkar trivas där på scenen när de river av de tunga riffen. Även om musiken ibland kan kännas lite enformig och vid albumlyssning inte riktigt tilltalar mig så är det en skön avslappning från ösregnet och besvikelsen över att även årets Bråvalla verkar avslutas i regnets tecken. Jag har i alla fall fått upp ögonen för bandet och jag tror definitivt att jag måste se dem igen. I solsken och med större och engagerad publik förstås. För då kan det nog bli riktigt bra.


Imagine dragons 4/5
Bråvallafestivalen
2014-06-26

Det är rätt märkligt egentligen, jag lyssnar väldigt sällan på radio, men när jag relativt nyligen började söka upp låtar efter en månads radiolyssnade i en husbil på Nya Zealand insåg jag hur många av Imagine Dragons låtar jag redan hade hört och redan gillade. Det är ett band med många ansikten och under kvällen på Bråvalla adderar de detta med ett större gäng trummor.

Trummorna tillsammans med en större mängd spelglädje gör spelningen till en fantastisk upplevelse. Bandmedlemmarna studsar runt på scenen, ler ikapp med publikhavet och byter instrument om vart annat. Glädjen över deras jättepublik går inte att ta miste på. När deras avslutande Radioactive går igång kastar sig sångaren över jättetrumman längst fram på scen och misshandlar skinnet till den grad att den till slut också får ge upp för bandets magi och blir golvad, likt resten av publiken.


The Offspring 4/5
Bråvallafestivalen
2014-06-28

Nostalgin tog över och jag drogs med min bror alldeles för långt fram, vilket kostade mig alla torra kläder, lera i ansiktet och diverse armbågar i de spontant utvecklade moshpittarna runt omkring mig, samt en förlorad mobiltelefon. Även om spelningen kanske inte riktigt är värd 6000 kronor, så får man gåshud när Time To Relax går igång. Trots att man knappt har lyssnat på skivan de sista 15 åren så kan man varje liten textrad, när de nu inleder med ”Smash”-skivan från början till slut och tillsammans med den enorma mängden energi de åldrande herrarna uppdagar så är det svårt för den här spelningen att misslyckas.
När Dexter så vid skivans slut drar i ett långt snöre som drar ner ”Smash”-backdropen och drar fram deras senare logotyp så rivs det av en kavalkad av hits från tiden post-1994 med den personliga höjdpunkten The Kids Aren’t Alright. Det enda som skiljer mig och bandet från en femma är att spelningen lika fort som den börjar avslutas, helt utan extranummer, utan några bugningar från bandet till publiken och med en stor längtan efter mer. Men det kanske det är det som också gör att det känns som festivalens bästa spelning, att man inte aldrig riktigt fick ett avslut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2014-06-30
Foto:
Hemsida: www.bravallafestivalen.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner