Joyzine.se


Recension - Live

Trivium
Getaway Rock Festival, Gävle
2013-08-08
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-08-10
Hemsida: www.trivium.org

Matt Heafys skötebarn Trivium är ett i alla avseenden hemtrevligt liveband. Ett tight och bitvis ganska rått gäng som förstått tjusningen i att blanda typiskt göteborgsk metal med sockersöta refränger och patenterat amerikansk metalcore. Men den här aftonen lider de av ett stort ok.

Trummorna är så triggade att det bara låter dassigt. De smattrande baskaggarna är som kastanjetter, eller bitvis ännu värre, som en popcorn-maskin. Det tar effektivt bort mycket av det tryck som finns i Triviums välsvarvade musik. Vilket naturligtvis är synd när gitarrerna river riktigt snyggt och Heafy med anhang tycks vara på tårna.

Frontmannen och imponerande gitarristen Corey Beaulieu delar förtjänstfullt på sången och så väl skönsång som brutal growl sitter precis där de ska. Inte helt oväntat är det hittiga In Waves som blir kvällens överlägset mest imponerande nummer. Där lyckas Trivium live lika väl som på skiva förena brutalitet med melodi på ett delikat vis. Riktigt många tycks dessutom ha fattat tycke för nya singeln Brave This Storm och ger den ett ordentligt bifall i regnet.

Trivium övervinner skitvädret och övertriggarna och kommer undan med goda vitsord. De blir kanske aldrig det där bandet som står överst på affischerna eller beundras mest av alla, men som hemtrevlig festivalunderhållning en torsdagskväll fungerar de ypperligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Getaway Rock Festival 2013
Metaltown 2012
Trivium (2011-11-19)
Trivium (2012-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner