Joyzine.se


Recension - Skiva

Fireforce
March On, 2011
Skivbolag: 7Hard
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-16
Hemsida: www.fireforce.be

Skivbolaget basunerar stolt ut att det är ”true power metal” som gäller när belgiska Fireforce tillåts gå loss i ullstrumporna. Jag vet inte jag. Sett till den ruffiga produktion och det robusta hantverk som gruppen ägnar sig åt skulle jag snarare sortera in herrskapet på heavy metal-kontot. Det skulle nog också framställa dem i bättre dager sett till eventuella lyssnares förväntningar.

För när de värsta power metal-fantasterna med kåtglansig blick tar sig an ”March On” är jag ganska säker på att de kommer bli besvikna. Här finns ingen absurt putsad yta, överdrivet framlyfta trumtriggar eller tekniska excesser. Faktum är att Fireforce handlar betydligt mycket mer om back to basics, med monotona riff och hyfsat tempo. Inget fel i det, men det är naturligtvis betydligt lättare att marknadsföra som robust heavy metal än riktat till fans som vant sig vid att alltid få det fränaste i teknisk väg.

Oavsett vad man väljer att kalla det kan dock konstateras att Fireforce är ett dussinband. Bakom den ruffiga ytan finns inte så mycket mer att hämta. ”March On” går på tomgång utan några direkt minnesvärda låtar och produktionen är faktiskt lite väl otydlig.

Dessutom borde nog sångaren Flype ta sig en eller annan engelskalektion. Jag sitter länge och kliar mig i huvudet medan jag försöker lista ut vad fasen ”molaleje” kan betyda. Sångaren upprepar det om och om igen i en av låtarna och jag lyckas inte knäcka nöten förrän jag vänder mig till konvolutet. Låten heter Moonlight Lady – molaleje, ja det är ju alldeles glasklart!

Betänk då att denna melodi dessutom är förstasingel och ni förstår att det där med hur man kommunicerar sig med omgivningen inte riktigt är Fireforce främsta gren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner