Joyzine.se


Recension - Skiva

Emmylou Harris and Rodney Crowell
Old Yellow Moon, 2013
Skivbolag: Nonesuch/Warner
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-03-05
Hemsida: www.emmylouharris.com

Det här är musik som låter nästan för perfekt. Emmylou Harris och Rodney Crowell är sångare vars röster kan få vilken låt som helst att framstå som den ljuvligaste musiken som gjorts och med sig på den gemensamma duettskivan ”Old Yellow Moon” använder de sig av bakgrundsmusiker som tidigare spelar med artister som Elvis Presley, Neil Young och Dolly Parton. Rodney Crowell har skrivit de flesta låtarna på skivan och resten av materialet består av covers skrivna av bland annat Kris Kristoffersson och Roger Miller.

Tydligen så pratade Emmylou Harris och Rodney Crowell om att göra en gemensam skiva redan 1974 när de för första gången träffades. Så blev det inte, istället blev Crowell medlem i Harris kompband men hoppade senare av för att satsa på en solokarriär. Jag vet inte sammanhanget kring varför de nu valde att göra den gemensamma skivan, nästan 40 år sedan det först kom på tal, men jag är glad för att den äntligen blivit av.

Albumet är en roligare upplevelse än både Harris senaste skiva ”Hard Bargain” och hennes duettskiva hon gjorde tillsammans med Mark Knopfler för några år sedan. Jag börjar tänka på Robert Plant och Alison Krauss utsökta duettskiva ”Raising Sand” från 2007 när jag lyssnar på ”Old Yellow Moon” och jag tror att den här skivan, liksom ”Raising Sand”, kan tilltala den stora publiken som annars inte är så bekant med countrymusik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner