Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Blogg

Jag lser hellre Brvalla-lineupen n porrtidningar


The Gaslight Anthem

Rubriken r egentligen en ren lgn. Dels fr att det vl i dessa tider av snabb internetporr knappast r ngon som lser porrtidningar lngre? Dels fr att Brvalla bara nstan r framme vid en lineup som r s dr fantastisk att begreppet (i dess jargongmssigt positiva bemrkelse br kanske tillggas innan ngon lttsttt plakatviftare vljer att missfrst och ilsknar till) knns srskilt prickskert att anvnda.

Men jag gillar uttrycket som jag plockade upp fr mnga, mnga r sedan nr Cain Hallengren i en intervju vi gjorde om hans band Painfield (som ni i sin helhet kan lsa hr) anvnde det fr att beskriva den uppskattning de mttes av efter sitt senaste demoslpp. Vi lser hellre vra 'Two-Faced'-recensioner n porrtidningar! jublade Cain.

Sledes, jag lser hellre Brvalla-lineupen n porrtidningar.

Andemeningen r ju ganska enkel att greppa. Det betyder att ngot r bra. Brvalla Festival r i bokningsvg p vg mot ngot vldigt stort. Ngot snudd p fantastiskt.

I alla fall om man vljer att se det ur synvinkeln frn en luttrad murvel med boplarna nedslagna p den berrda festivalorten. Det vill sga mig.

Jag applderade uppskattande nr tyskarna slog p stort och presenterade Rammstein, Green Day och Avicii i sitt premirslpp. Stora och bra akter.

Jag fick bita mig i tungan fr att inte ropa hgt nr man fljde upp med att inte bara langa ut ett par frscha dansakter utan ven personliga hrdrocksfavoriter som In Flames och Stone Sour...

...och s har det fortsatt. Det som frn brjan sg ut att f lite vl mycket slagsida t hrdare genrer brjar sakta men skert att rta upp sig och i s gott som varje bandslpp har festivalen lyckats pricka in band som faller mig och min musiksmak synnerligen vl p lppen, oavsett genre.

S ven idag d festivalen hade den goda smaken att presentera BDE The Gaslight Anthem och White Lies. Tv gng med en arsenal av oerhrt tilltalande ltar men som fortfarande inte har bjudit mig p den dr lysande konsertupplevelsen (jo visst har jag sett dem bda p livescenen, men ingen av gngerna har de ftt ut det dr som jag vet finns dr fullt ut, det finns sparkapital). Det kommer de kanske gra p det gamla flygfltet i sommar. Den hr gngen blev det en liten gldjedans p vardagsrumsmattan.

Eftersom Brvalla r belgen i samma stad som jag bor hade jag naturligtvis bevistat festligheten vad som n bokats, men tillfrsikten infr sommaren blir s enormt mycket strre nr de dr akterna som jag verkligen, verkligen vill se (i dagslget rknar jag till inte mindre n tio!) radas upp p festivalaffischen som om ngon sitter och lser mina tankar.

Jag talade om att bokningarna ligger nstan kusligt vl i linje med min musiksmak vid ett kortare samtal med bokaren Gunnar Lagerman i slutet av november. Nsta gng jag fr chansen att byta ngra ord r det en annan sak jag mste tillknnage.

Jag lser hellre Brvalla-lineupen n porrtidningar.

Mikael Mjrnberg (2013-02-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner