Joyzine.se


Recension - Live

Khoma
Arvikafestivalen
2006-07-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.khoma.net

Det är lika bra att erkänna direkt. Jag somnade. Några låtar in i spelningen blev John Blunds makt för stor och gräsmattan bredvid Andromeda-scenen allt för inbjudande och jag svävade bort. Vaknade precis när bandet slutade med en cigarettfimp i näsan och någon form av thaimatstallrik över kinden. Ibland är det mindre roligt med skojfriska vänner.

Anledningen till att jag inte orkade hålla fanan högt? Att Khoma tråkade ut mig givetvis. Det är möjligt att det norrländska gänget gör sig bra på skiva med ett bra ljudsystem och en mjuk soffa att luta sig tillbaka i. Eller på en trång tältscen mitt i natten när kylan biter i och allt bara är misär. Utomhus, klockan fem på eftermiddagen i ett soligt Arvika fungerar det dock inte alls.

Med en sångare som förvisso är ganska energisk, men som får det övriga bandet att mest se ut som okarismatiska töntar och ett sövande låtmaterial blir jag helt enkelt inte övertygad. Nyanserna som annars finns där i Khomas dystopiska vaggvisor försvinner helt under giget och då förefaller det bättre att somna. Även om man vaknar utsmyckad till en sophög och med en portion huvudvärk modell grövre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bli aldrig som oss, bli värre
Årets bästa skivor 2010 enligt Erik Högkvist
Khoma (2010-05-27)
Khoma (2006-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner