Joyzine.se


Recension - Skiva

Paper
Mischmasch, 2011
Skivbolag: Novoton
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-23
Hemsida: myspace.com/paperstockholm

Paper gör vad som egentligen borde ha varit självklart för så många andra, men som allt för få verkar ha greppat. De tar de där poplåtarna som en uppsjö av artister redan gjort och nått omåttlig framgång med på P3 och draperar dem sedan i skränigt energiska ljudbilder på det sätt som de borde ha klätts från början. De för in det vackra i det fula på ett synnerligen delikat sätt.

Man kan snacka om krautpunk, om gitarrer och synthar och minimalism. Till syvende och sist är Paper ändå inget annat än en ulv i fårakläder. Ett popband som har den goda smaken att klä sina alster i en övertaggad rockkostym.

För att ta ett exempel är inledande dunderhiten Coming from you det perfekta mötet mellan Division Of Laura Lee och Caesars. Desperat rockigt, men samtidigt smittsamt poppigt. Så håller det på genom hela ”Mischmasch” och det är naturligtvis väldigt njutbart.

Det är nyanserna som gör det. Spännvidden mellan genrerna och sättet på vilket Paper hanterar sitt material gör att det hela tiden är intressant. När fint möter fult blir det aldrig tråkigt. Det är väl så det brukar vara med all fin konst?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
Popadelica 2011
Paper (2011-05-07)
Paperback Freud ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner