Joyzine.se


Recension - Skiva

Norma
The Invisible Mother, 2013
Skivbolag: Novoton
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-04-14
Hemsida: theamazingnorma.com

Det var längesen jag hörde en skiva som hypotiserade mig och placerade mig i en annan värld. Senast någon lyckades med det var Liars på deras ”WXIXV” och för att inte tala om allt som syskonen Dreijer har skapat både som The Knife och Karins Fever Ray. Det är verkligen spännande att drömma sig bort till tonerna av ”The Invisible Mother” och man får snabbt en känsla av att det är just den stämningen Norma har varit ute efter att skapa med sina mörka ljudlandskap.

Norma bjuder dig som lyssnare till sitt land och likt en turistbyrå får vi en glimt av allt landet har att erbjuda. De bjuder på glimtar av industrin, ett besök på motorstadion och flera besök på stadens dansgolv där tonerna från Berlin dominerar. En stadig rytm går igenom hela skivan och blir vår vägvisare. I låten JPS tar den med oss ut på racerbanan likt hur Kraftwerk gjorde toner av både Autobahn och Tour de France. Det är ett konstant mörker i låtarna och känslan av iakttagelse följer med en under hela skivan. Det är nio spår på nästan 50 minuter men det känns aldrig som ”The Invisible Mother” går på tomgång utan allting känns kusligt väl uträknat, nästan som om man var iakttagen.

Det är en spretig skiva som gör konststycket att dra åt så många håll men ändå presentera en riktigt trevlig helhet. Lyssnar du på låtarna en och en kan de verka ljusår från varandra men sätter du igång skivan och låter den guida dig genom spåren i rätt ordning så faller allt på plats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Alexander Hellgren
LOK
Norma Bates ()
Norma (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner