Joyzine.se


Recension - Skiva

Magnus Ekelund & Stålet
Det definitiva drevet, 2012
Skivbolag: Teg Publishing
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-20
Hemsida: magnusekelund.se

Jag hade äran (?) att se Magnus Ekelund live i vintras när han kuskade runt som förband och kompmusiker till Mattias Alkberg. Det skulle vara en rejäl efterhandskonstruktion om jag satt här och sa att jag redan då förstod hur tjusig den här plattan skulle vara. Faktum är att Ekelund ensam med gitarr inte var särskilt mycket mer spännande än raggmunken på min tallrik den kvällen. Även om han förstås övertrumfade falsksångaren han kuskade runt med.

Men på skiva växer Ekelund betydliga proportioner. När musiken tillåts bli svulstig istället för avskalad och naken händer något. ”Det definitiva drevet” är proppad med drömsk musik som svävar någonstans mittemellan pop och rock. Man ska väl inte kalla det ett ögonblicksverk, men allt skrevs, spelades in och producerades på en period av omkring två veckor och det hörs faktiskt. Inte för att det låter slarvigt eller dåligt, utan snarare för att det låter som en artist som lever i nuet. Mitt i sitt uttryck så att säga.

Sången är känslofull, gesterna stora och Fortfarande här och Spegelblanka två rediga hitlåtar. Svårare än så behöver det inte vara. Magnus Ekelund ska helt enkelt backas upp av band och stora arrangemang. Det skulle vara kul att höra honom på turné med ett samspelt kompband. Jag gissar att den tiden kommer...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Magnus Ekelund & Stålet (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner