Joyzine.se


Recension - Live

Danko Jones
Millencolin 20 Year Festival, Örebro
2012-06-09
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-06-10
Hemsida: www.dankojones.com

Danko Jones

Jag ÄLSKAR verkligen Danko Jones! Hamnar jag i en skarv mellan mina musiklyssnar-perioder, då jag inte vet ifall det är amerikansk metalcore eller tysk thrash metal som jag är sugen på, så funkar alltid kanadickerna med sin svettiga skrevrock utmärkt för att sparka ut håglösheten ur kroppen. Live är också där de funkar bäst, som tur är så är bandet stora Sverige-vänner (förmodligen tack vare deras skivbolag Bad Taste Records) så de spelar frekvent på våra breddgrader.

På lördagen verkade dock i alla fall frontmannen bränt det bästa krutet på Sweden Rock-giget i torsdags. Rösten har inte samma kaxighet och energi som på skiva och de tidigare gånger jag sett bandet. Humorn har frontmannen intakt i alla fall, när han skämtar med en fotograf som väntat två låtar innan han börjar plåta (”I know it! You’re an artist, waiting for the magic moment! Well let me tell you; every moment with me IS magic!”) och lovar att ”gå ner på grabbarna i Millencolin” i oralsex-hyllningen Lovercall.

Lite småkul blir det även när Danko börjar jamma på Iron Man, Paranoid och Breaking the law mitt i I think bad thoughts. Men i framförallt Had enough och Full of regret hörs att Danko är trött och konserten (bara nio låtar!) är en standardsetlist av de vanliga sönderspelade låtarna. Några i publiken ropar efter Sex change shake, som Danko skämtsamt frågar om det är okay att de låter bli att spela den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det väntar en vass rocksommar
Bråvallafestivalen 2013 - en succé
Danko Jones (2012-01-01)
Danko Jones (2009-02-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner