Joyzine.se


Recension - Skiva

Last View
Hell in Reverse, 2011
Skivbolag: ViciSolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-23
Hemsida: www.lastview.se

Unga Stockholms-manglarna Last View omges av en stor hype. Två gånger om har man blivit utsedda till bästa demoband i hårdrocksbibeln Close-Up och var och varannan recension (vare sig det rör sig om inspelningar eller livespelningar) kantas av superlativ.

Vid en första ytlig lyssning kan det te sig märkligt. Gruppen gör nämligen inget direkt nytt eller häpnadsväckande. Det är kontrollerad aggression, fläskig produktion, genomtänkt tunggung och fräna poser precis så där som den unga metalscenen med rötterna i USA alltid låter. Inget nytt under solen alltså.

Men det är alltså den ytliga reflektionen. När man tar till sig ”Hell in Reverse” ordentligt och verkligen känner in plattan står det snart klart att det inte är vad Last View gör som är det viktiga, utan hur de gör det.

Stockholmarna levererar nämligen med en enorm frenesi, men gör det utan att det låter övertänt. ”Hell in Reverse” är genomarbetad och medryckande på ett sätt som känns oerhört proffsigt. Visst några direkta hitlåtar som fastnar finns inte, men hantverket är så pass skillat att de tio melodierna blir till en förkrossande bra helhet. Det är omöjligt att inte digga Last Views moderna mangel.

Believe the hype, som man så klyschigt säger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Last View ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner